Veelgestelde vragen

  • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

  • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

  • De mogelijkheid voor het maken van online afspraken via MGN is tot nader order niet mogelijk. U kunt naar de praktijk bellen voor het maken van een afspraak bij de huisarts. 

  • Vanuit het Bevolkingsonderzoek Zuid-West krijgt u een uitnodiging voor het afnemen van een uitstrijkje. Voor het uitstrijkje kunt u een afspraak inplannen bij de assistente op het spreekuur, zij zal deze bij u afnemen. Wilt u liever geen uitstrijkje laten maken op de praktijk? U kan dan ook een zelfafnameset  aanvragen bij het bevolkingsonderzoek, dit kunt u doen via Mijn Bevolkingsonderzoek met uw DigiD. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

    Heeft u klachten en nog geen uitnodiging ontvangen? Wacht dan niet op de volgende oproep maar maak een afspraak met uw huisarts.